Ieteikumi labklājības veicināšanai industriālajā vidē

Ieteikumi labklājības veicināšanai industriālajā vidē

Ir vairāki vienkārši paņēmieni, kas var novērst ar darbu saistītas slodzes un noguruma problēmas. Piemēram, sniedzot darbiniekiem iespēju pārslēgties no stāvēšanas uz sēdēšanu ar regulējama augstuma darbagaldiem un ergonomiskiem darba krēsliem. Pārmaiņus sēdēt, stāvēt un staigāt ir labākais režīms, ko ievērot darba dienas laikā, un šajā uzdevumā var palīdzēt ergonomisks aprīkojums, kā, piemēram, sedlu krēsli.

Preču pacelšana un pārvietošana ir riska faktors

Produkta ceļš no ražotāja līdz gala klientam ietver daudzas pacelšanas un pārvietošanas kustības. Neatkarīgi no tā, vai darbojies rūpniecībā, vairumtirdzniecībā vai mazumtirdzniecībā, investējot ergonomiskā aprīkojumā, tu iegūsi operatīvāku un veselīgāku darba vidi.

Izmantojot pareizo celšanas aprīkojumu dažādiem manuālas celšanas darbiem, var izvairīties no sastiepuma traumām. Ar viegli manevrējamiem rokas iekrāvējiem un palešu ratiem darbs kļūst vienkāršāks un efektīvāks.
Ieteikums! Ikdienā izmanto darba ratiņus, arī pārvietojot vieglākus priekšmetus, lai saudzētu muguru.

Pārliecinies, ka pacelšanas aprīkojums ir pielāgots telpai un preču veidam! Atsevišķi riteņi ir piemēroti vieglāku kravu pārvietošanai uz līdzenas virsmas, bet citu ratiņu riteņi ir izturīgāki un piemēroti lielāku smagumu pārvietošanai uz nelīdzenām grīdām, kā arī uz rampām un sliekšņiem.

Roku darbus ar smagākām precēm ievērojami atvieglo izturīgas paceļamās platformas. Ar šādu iekārtu ir viegli pielāgot darba pozīciju, piemēram, iepakojot vai montējot dažādas preces. Paceļamie ratiņi var tikt vienlīdz ērti izmantoti kā darba galdi un transportēšanas ratiņi.

Uzzināt vairāk par celšanas aprīkojumu

Cietas grīdas ietekmē muguras un locītavu veselību

Ilgstoši strādājot stāvus uz cietas virsmas darbnīcās un noliktavās, darbiniekiem var rasties ceļu, muguras un citu locītavu sāpes. Tādēļ ir svarīgi ievērot sēdēšanas, stāvēšanas un kustības kombināciju darbā. Piemēram, iepakošanas stacijā vai montāžas līnijā bieži ir nepieciešams veikt darbības tieši stāvus, un tāpēc šādos gadījumos ergonomiskas darba vietas ir ārkārtīgi svarīgas. Lasi mūsu rakstu par to, kā iesaiņošanas procesu var padarīt efektīvāku, iekārtojot ergonomisku pakošanas darbstaciju.

Vēl viena metode, kā samazināt stāvoša darba negatīvo ietekmi uz veselību, ir piemērotu darba vietas paklājiņu izmantošana. Labs darbnīcas paklājs atslogo muguru, kājas un pēdas. Izvēlies paklāju ar slīpām malām, kas cieši pieguļ grīdai, lai samazinātu paklupšanas risku.

Atrodi sev piemērotāko darbnīcas paklājiņu


Daži padomi stāvošam darbam

Saskaņā ar Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras Standing at work ziņojumu, profilakses stratēģijā ir jāparedz:

  • Piemērotas ergonomiskas darbstacijas un vides apstākļi, tostarp atbilstoši galdi, krēsli un darba aprīkojums. Drošam un ērtam darbam ir svarīgi ieviest pielāgošanas iepējas (attiecībā uz darba augstumu un sēdvietas regulāciju, īpaši darba vietām, kuras paredzēts izmantot gan stāvus, gan sēdus)
  • Darbu organizāciju, kas ierobežotu stāvēšanu, līdzsvarotu veicamos uzdevumus un nodrošinātu iespēju mainīt uzdevumus un nepieciešamības gadījumā ieturēt pārtraukumus. Ir jāsniedz darbiniekiem pietiekama kontrole pār to, kā viņi strādā. Var būt arī lietderīgi uzņēmumā noteikt maksimālo stāvēšanas laiku
  • Papildu pasākumi, lai samazinātu riskus, ja nav iespējams izvairīties no stāvēšanas, piemēram, iegādāties triecienu absorbējošus paklājus un amortizējošas zoles darba apaviem
  • Atvērta komunikācija un aktīva darbinieku līdzdalība – tas ir svarīgi visos stratēģijas aspektos

Seko līdzi ergonomikas prasību ievērošanai

Atceries ik pa laikam pārbaudīt ergonomikas pasākumu efektivitāti. Cerams, ka rezultāts ir tāds, kādu biji iecerējis. Gadījumā, ja ir identificēta problēma, tā ir jānovērš pēc iespējas ātrāk. Paturi prātā, ka, lai izveidotu ergonomisku darba vidi, papildus ergonomiskam aprīkojumam ir nepieciešamas zināšanas par pareizām darba pozām, celšanas paņēmieniem un daudz ko citu. Industriālajā darba vidē izmeklējumi un riska novērtējumi ir jāveic regulāri.

Patīkama un produktīva darba vieta

Mēs, AJ Produkti, aizrautīgi tiecamies radīt labāko darba vidi katra vajadzībām, palīdzot atrast produktus, kas veicina ergonomiku visu veidu uzņēmumos. Mēs piedāvājam palīdzību visas darba vietas vai atsevišķu zonu iekārtošanā. Pateicoties plašajam mēbeļu un aprīkojuma klāstam, mēs kopā varam izveidot visaptverošu interjera risinājumu tavam biznesam.

Jautā mums!

Mēs esam šeit, lai palīdzētu tev izveidot nozarei pielāgotus interjera risinājumus. Sazinies ar mums par piemērotu produktu izvēli vai pārdomātas darba vides iekārtošanu.
Organizācijas tips
Sīkāka informācijaPielikums
Noklikšķinot "Sūtīt", tu apstiprini, ka esi izlasījis privātuma politiku.

FAQ

Industriālā ergonomika ir darba drošības noteikumi, kas jāievēro industriālā vidē ar ergonomiski izstrādātu instrumentu un piemērotu darba mēbeļu palīdzību.
Par ergonomisku var saukt tādu darba vietu, kas ļauj darbiniekiem lieki nenoslogot ķermeni. Tas tiek panākts, izmantojot atbilstošu apgaismojumu, pielāgojamas darbstacijas un pareizos celšanas palīglīdzekļus.
Pārmērīgas slodzes traumu risku var samazināt vai pat pilnībā no tām izvairīties, ievērojot pareizas darba pozas un nodrošinot piekļuvi ergonomiski pielāgotai darba videi.
Investīcijas ergonomiskā aprīkojumā var palīdzēt samazināt darbinieku probūtni slimību un ar darbu saistītu traumu dēļ. Šāda veida investīcija atmaksājas gan finansiālā, gan veselības ziņā darba devējiem un darbiniekiem.
Ar slodzi saistīti traucējumi tiek izraisīti ar ķermeņa muskuļu, locītavu, cīpslu, saišu, nervu, skrimšļu, kaulu un lokālās asinsrites sistēmas pasliktināšanos. Bieži vien cilvēks ar šāda veida traumu piedzīvo muskuļu sāpes tādās vietās kā mugura, pleci, kakls, gurni, ceļi un pēdas.
Ir trīs galvenie ergonomikas veidi:
  • Fiziskā ergonomika ir saistīta ar instrumentu un aprīkojuma dizainu, kā arī slodzes momentiem
  • Kognitīvā ergonomika attiecas uz informācijas pasniegšanu un apstrādi
  • Organizācijas ergonomika tiek piemērota uz procesiem organizācijā

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Ziņosim tev par īpašiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
Nospiežot pogu "Nosūtīt", tu apstiprini, ka piekrīti privātuma politikai.