Padomi harmoniskas un produktīvas biroja vides izveidei - Frīdas Ramstedas viesu blogs "Trendenser"

Padomi harmoniskas un produktīvas biroja vides izveidei - Frīdas Ramstedas viesu blogs "Trendenser"

Biroja projektēšana ir izaicinošs process, kas prasa ievērojamu ieguldījumu un rūpīgu plānošanu. Lai radītu vidi, kas ir gan stilīga, gan funkcionāla, ir jāņem vērā daudzi faktori. Šeit ir daži no labākajiem padomiem, kā izveidot darba telpu, kurā jutīsies labi. Lai to panāktu, ir svarīgi nodrošināt darbiniekiem iespēju koncentrēties atvērtā tipa biroja telpās, jāizvēlas piemēroti biroja krēsli un konferenču galdi, kā arī jāveido mājīga un harmoniska darba vide.
Ergonomiska un mājīga darba vide

Trīs soļi, lai padarītu biroju mājīgāku

  1. Vienkāršs veids, kā biroja vidē ieviest dabiskus elementus, ir pievienot telpaugus. Taču nevajadzētu izvietot augus pēc nejaušības principa; mēģini radīt dažādību, izvēloties augus ar atšķirīgām lapu formām un izmēriem, lai iegūtu harmoniskāku kompozīciju.

  2. Pievieno koka un akmens detaļas, lai radītu nomierinošu noskaņu birojā. Mēbeles ar koka tekstūru un dabiskiem akmens nelīdzenumiem kalpo par akcentu, izjaucot  monohromātiskas virsmas. Taču svarīgi ir pieiet tam ar mēru - pārāk daudz neregulāru rakstu var radīt pretēju efektu un izraisīt nemiera sajūtu.

  3. Apsver iespēju radīt dažādu materiālu un faktūru saspēli telpā. Ja gludas stikla virsmas un krāsotas apdares apvieno ar nedaudz raupjākiem audumiem un teksturētiem paklājiem, telpai parādās izteiksmīgāks raksturs - pat tad, ja krāsas ieturētas vienā tonalitātē. Faktūru daudzveidība arī piesaista gaismu un rada dabiskas ēnas, kas neparādās, visām virsmām esot gludām.

Kā uzlabot koncentrēšanos atvērtā tipa birojā?

Atvērtā tipa plānojums ļauj efektīvāk izmantot katru kvadrātmetru, taču tas var radīt izaicinājumus mierīgas darba vides uzturēšanā. Šeit ir trīs ieteikumi, kā risināt šos izaicinājumus:

  1. Strādājot no mājām bieži vari justies produktīvāk, jo apkārt nav kolēģu, kas novērš tavu uzmanību. Lai arī birojā būtu iespējams netraucēti veikt darbus, uzstādiet akustiskās starpsienas starp darba vietām. Tās absorbēs gan sarunu skaņas, gan soļus un citus trokšņus no blakus esošajām telpām.

  2. Starpsienas ne tikai nodrošina akustisko komfortu, bet arī bloķē skatu uz citām darbstacijām - un tas ir daudz svarīgāk, nekā daudzi varētu iedomāties. Redzot kāda cita papīru kaudzes, uzdevumus vai ķermeņa valodu, tu neapzināti sāc uz to reaģēt un nereti iesaisties nevajadzīgā mijiedarbībā.

  3. Ierīkojot birojā atpūtas zonas spontānām sanāksmēm zināmā attālumā no darba galdiem, tu mudināsi kolēģus paiet malā no darba zonas un apsēsties tur brīžos, kad ir nepieciešama saruna. Tas palīdzēs saglabāt darbinieku koncentrēšanos un produktivitāti, kas ir īpaši svarīgi atvērtā tipa birojos.
Rakstāmgalda akustiskā starpsiena
Biroja atpūtas zona ar skaņu absorbējošu atzveltnes krēslu

Optimizē atklātā biroja plānu ar pārvietojamām uzglabāšanas mēbelēm

  1. Lai saglabātu plašuma sajūtu atvērtā birojā,  vari izmantot zemos plauktus un skapjus kā telpu dalītājus. Norobežojot ar tiem dažādas zonas, vari izveidot telpu telpā! Izvēlies plauktus ar riteņiem, lai pēc nepieciešamības varētu viegli un ātri mainīt mēbeļu izkārtojumu.

  2. Zemie skapīši un grāmatu plaukti var arī ievērojami uzlabot telpas akustiku - tajos novietoto grāmatu muguriņas un vāki izkliedē skaņu, samazinot atbalsi un radot patīkamāku darba vidi.

  3. Slēgta uzglabāšana ir lielisks risinājums vizuālo traucēkļu novēršanai. Tiem, kuri jūtas neērti vai grūti koncentrējas nekārtīgā vidē, atvilktņu bloki un skapji ar bīdāmām durvīm var manāmi uzlabot labsajūtu darba vietā. Paslēpjot visu, kas netiek izmantots, tavs birojs ne tikai izskatīsies kārtīgāks, bet arī palīdzēs darbiniekiem koncentrēties uz veicamajiem uzdevumiem.


    

Brīvstāvošs biroja plaukts
Ergonomiska darba vieta birojā

Izvēlies pareizo konferenču galda formu

Apaļš galds
+ Apaļie galdi ļauj visiem ērtāk saskatīties tikšanās laikā.
- Apaļie galdi bieži vien aizņem vairāk vietas, un ir nepieciešams lielāks laukums, lai tu varētu izvilkt krēslu un ērti apsēsties. Ne visās konferenču telpās tam ir vieta.

Iegarens galds
+ Iespējams,  visizplatītākais konferenču galdu veids; tie ir piemēroti sanāksmēm, kurās ir "klienta puse" un "uzņēmuma puse". Sapulcēs, kurās dalībnieki cits citu nepazīst, šis formāts palīdz ātri saprast, kas pārstāv kuru pusi.
- Iegareni galdi var radīt grūtības, ja esi tālu no runātāja, un tie ir ne tik sabiedriski, jo ir grūtāk uzturēt acu kontaktu ar visiem dalībniekiem.

Nošķeltas elipses formas galds
+ Nošķeltas elipses forma nodrošina labāku acu kontaktu starp malās sēdošajiem un tiem, kas sēž galda vidū. Noapaļotās malas arī padara galda virsmu kompaktāku salīdzinājumā ar tāda paša garuma iegarenajiem konferenču galdiem.
- Nošķeltas elipses formas galdi ir nedaudz noapaļoti, kas var būt trūkums, ja plāno tos izmantot lielākām prezentācijām, kur jāizklāj izdrukas un papīrs, jo galda stūri kļūst šaurāki.

    

Biroja konferenču telpa
Nošķeltas elipses formas konferenču galds
Atvērtā tipa birojs

Jautā mums!

Mēs, AJ Produkti, esam šeit, lai palīdzētu Tev izveidot nozarei pielāgotus interjera risinājumus. Sazinies ar mums par piemērotu produktu izvēli vai pārdomātas darba vides iekārtošanu.
Organizācijas tips
Sīkāka informācijaPielikums
Noklikšķinot "Sūtīt", Tu apstiprini, ka esi izlasījis privātuma politiku.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Ziņosim Tev par īpašiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.