Klasisks skolas galds vai augstumā regulējama darba virsma? Pieņem pareizo lēmumu ar mūsu mācību galdu rokasgrāmatu!

Klasisks skolas galds vai augstumā regulējama darba virsma? Pieņem pareizo lēmumu ar mūsu mācību galdu rokasgrāmatu!

Ja tavs mērķis ir radīt skolēniem ērtu un labvēlīgu mācību vidi, mēbelēm, īpaši galdiem un krēsliem, šajā uzdevumā ir izšķiroša nozīme. Lai izvēlētos piemērotus rakstāmgaldus, ir svarīgi sākt ar izpēti, lai uzzinātu, kādi modeļi ir pieejami un kāpēc galdi ar regulējamu augstumu varētu būt vislabākā izvēle – gan skolēnu labklājībai, gan viņu sniegumam.
Skolotājs strādā pie datora

Kas ir jāņem vērā, izvēloties skolēnu galdu?

Primārais ir augstums! Pārāk augsts vai pārāk zems galds var radīt neērtu un nepiemērotu sēdēšanas pozīciju un, piemēram, izraisīt muguras sāpes. Tā kā skolēni parasti ir dažāda auguma, ir izdevīgi vispirms izvēlēties galdu un pēc tam atbilstoša augstuma krēslus, vai arī iszkatīt augstumā regulējamus krēslus. Tādā veidā ikvienam būs vienādas iespējas, lai pareizi un pareizi sēdētu.

Svarīgs ir arī materiāls, no kura izgatavots galds. Tam ir jābūt pietiekami izturīgam un viegli tīrāmam, lai izturētu ikdienas intensīvo lietošanu. Visi AJ Produkti skolēnu galdi ir pārbaudīti lietošanai skolas vidē, un tiem ir nodilumizturīgas galda virsmas. Atkarībā no tā, kuru galdu izvēlēsies, tam būs trīs apdares iespējas.

  • Augstspiediena lamināts
  • Skaņu absorbējošs augstspiediena lamināts
  • Troksni slāpējosš linolejs

        
Pareiza mācību galda izvēle ir svarīga pozitīvas un produktīvas mācību vides sastāvdaļa. Ņemot vērā skolēnu ergonomiskās vajadzības un priekšrocības, ko sniedz dažādība un pielāgojamība, piemēram, skolēnu galdi ar regulējamu augstumu var būt lieliska izvēle klasēs.
Jonass Emanuelssons, AJ Produkter skolas produktu kategorijas vadītājs

Regulējama augstuma skolēnu galdu priekšrocības

Pētījumi liecina, ka ilgstoša sēdēšana var kaitēt bērnu veselībai. Regulējama augstuma skolēnu galdi ir viens no veidiem, kā pasargāt skolēnus no mazkustības. Skolēni var piecelties un strādāt, kad viņiem tas ir nepieciešams, tādā veidā arī uzlabojot koncentrēšanās spējas. Skolēniem, kuriem nepieciešama papildu enerģijas izvadīšana, regulējama augstuma galda un galda velosipēda kombinācija var būt labs risinājums, savukārt skolēni, kam nav tik daudz enerģijas, jutīsies labi, vienkārši pieceļoties kājās un iedarbinot asinsriti.

Skolniece pielāgo augstumā regulējamu galdu

Labākai akustiskai videi

Pārmērīgs troksnis un skaļas skaņas var radīt saspringtu vidi un ilgtermiņā negatīvi ietekmēt gan skolēnu, gan personāla labbūtību. Tāpēc skolēnu galdi ar skaņu slāpējošām īpašībām ir vienkāršs veids, kā veicināt komfortablu akustisko vidi skolā.

Uzņēmumā AJ Produkti ir pieejamas divu veidu skaņu absorbējošas galda virsmas – skaņu absorbējošais HPL (augstspiediena lamināts) un linolejs. Abi šie varianti slāpē skaņu, kas rodas, ja, piemēram, kaut kas nokrīt uz galda virsmas. Galda virsmai, kas izgatavota no skaņu absorbējoša HPL, zem dēļa ir korķa kārta, kas slāpē skaņu, savukārt galda virsmai no linoleja zem tā ir ieklāts skaņu absorbējošs materiāls.

Uzzini vairāk par akustikas uzlabošanu skolā

    

Skolotāja vada vizuālās mākslas nodarbību
Skolniece mācās pie galda ar norobežojošo grīdas starpsienu
Skolēns mācās pie galda ar norobežojošo starpsienu
Skolnieces sarunājas pie mācību galda

Kādi ir skolas galdu modeļi?

Mūsu skolas galdi ir pieejami plašā modeļu klāstā, un katram no tiem ir savas prieksrocības.

  • Mazāki mācību galdi ir piemēroti individuālām mācībām un katram skolēnam nodrošina personīgu mācību zonu.
  • Grupu galdi veicina sadarbību un saliedētību starp skolēniem. Tie bieži ir pietiekami lieli, lai pie tiem sasēstos četri līdz seši skolēni.
  • Saliekamie galdi nepieciešamības gadījumā ātri nodrošina papildu darba vietas. Izņem, kad nepieciešams, un tikpat viegli novieto uzglabāšanai!
  • Dažādu formu mācību galdi, kā trapecveida un trīsstūra, ir īpaši elastīgi. Kombinē dažādus galdu modeļus un saliec tos neskaitāmās variācijās, pielāgojot izkārtojumu telpas plānojumam un skolēnu aktivitātēm.
  • Skolas galds ar pārsegu īpaši labi noder mācībām no mājām, kur katram skolēnam nemainīgi ir sava vieta un galds ar visām nepieciešamajām mantām.

        
Pirms dažiem gadiem klasiskie skolas galdi bija praktiski izzuduši. Bet mēs novērojam, ka interese par tiem atkal sāk pieaugt. Praktiska mantu glabātuve zem galda virsmas atvieglo mācību procesu un nenovērš skolēnus no veicamaiem uzdevumiem.
Jonass Emanuelssons, AJ Produkter skolas produktu kategorijas vadītājs

Noslēgumā

Izvēloties galdus klasēm, ir būtiski parūpēties, lai tie būtu ergonomiski piemēroti skolēniem un veicinātu labu mācību vidi. Ir daudz dažādu galdu veidu, kurus var pielāgot atbilstoši individuālajām vajadzībām. Piemēram, mūsu piedāvājumā ietilpst modeļi ar skaņu absorbējošām īpašībām, skolas galdi ar mantu glabātuvi un augstumā regulējami galdi. Visi mācību galdi ir rūpīgi pārbaudīti un perfekti piemēroti lietošanai skolas vidē. Tie ir aprīkoti ar nodilumizturīgām galda virsmām, kas, atkarībā no izvēlētā modeļa, var būt pieejamas standarta augstspiediena laminātā, skaņu slāpējošā augstspiediena laminātā vai skaņu slāpējošā linolejā.

Tev atliek vien izvēlēties sev piemērotāko!

Skolniece sniedzas pēc klades mantu glabāšanas kastē zem galda

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Ziņosim tev par īpašiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
Nospiežot pogu "Nosūtīt", tu apstiprini, ka piekrīti privātuma politikai.