Atslogo savu ķermeni ar prenoguruma paklāju darbnīcā

Atslogo savu ķermeni ar prenoguruma paklāju darbnīcā

Darba vietas paklāji ir neaizstājami profesijās, kur ikdienā ir ilgstoši jāstāv. Neatkarīgi no tā, vai darbs notiek pie montāžas līnijas, veikala kases vai iepakošanas galda, ilgstoša stāvēšana nogurdina ķermeni. Pareizi piemeklēts paklājs var ievērojami uzlabot tavu ikdienas darba komfortu, sniedzot nepieciešamo amortizāciju.
Vīrietis klāj gumijas paklāju pie savas darba vietas

Gumijas paklāju priekšrocības

Ar katru soli uz cietām grīdām ķermenis tiek pakļauts stresam. Kad pēdas atsitas pret cietu virsmu, veidojas ķēdes reakcija – trieciens pāriet no pēdām uz augšu, līdz ceļgaliem, gurniem un mugurai. Darba vietas paklāji ir izstrādāti, lai absorbētu triecienus un pasargātu ķermeni no traumām.

Ķermenis tiek pakļauts stresam arī tad, ja ir ilgstoši jāstāv nekustīgi uz cietas virsmas. Šādā gadījumā vienā ķermeņa pusē noslogojas muskuļi un pasliktinās asinsrite. Darba paklājs ar nelīdzenu virsmu liek pēdām un ikriem automātiski veikt mikrokustības, kas uzlabo asinsriti un pozitīvi ietekmē visu ķermeni.

Zem pēdas ir plaša cīpsla, ko sauc par plantāra fasciju. Ja šī cīpsla kļūst pārslogota, pastāv risks, ka veidosies papēža piesis, kas var būt ļoti sāpīgs. Izmantojot mīkstu paklājiņu stāvēšanai, var samazināt slodzi uz pēdu un novērst šīs kondīcijas rašanos vai mazināt sāpes, ja jau esi ar to saskāries.

Darba vietas paklāji ir ieteicami ikvienam, kas daudz laika pavada stāvot, neatkarīgi no tā, vai tas ir rūpnīcā vai birojā.

    

Laimīgāka darba diena

Ilglaicīga stāvēšana un staigāšana var izraisīt pēdu un ikru pietūkumu un nopietnas sastiepuma traumas, taču tratēģiski novietojot darba vietas paklājiņus, ir iespējams samazināt šo problēmu risku. Droša un ērta darba vide rada laimīgāku darba vietu, kas nāk par labu gan uzņēmumam, gan kolektīvam.

Izvēlies paklāju atbilstoši darba videi

Darba paklāju prasības var atšķirties atkarībā no darba vides. Izvēlies savam uzņēmumam vispiemērotāko paklāju, lai sasniegtu maksimālu efektu un veicinātu ergonomiskus darba apstākļus.

Vīrietis strādā noliktavā

Kā izvēlēties darba vietai piemērotu gumijas paklāju?

Staigājot un stāvot uz cietām grīdām, locītavās rodas nodilums, kā rezultātā palielinās pārslodzes traumu risks. Mūsu ergonomiskie paklājiņi atslogo ķermeni un iztur intensīvu lietošanu dažādos darba apstākļos.
  • Darbstacijas, iepakošanas stacijas un darbagaldi
    Darbstaciju paklājiem jābūt tādā pašā garumā kā darba galdam. Darba gaitā bieži vien ir jāpārvietojas, un darba paklājiņš sniedz vislabāko ergonomisko efektu, ja tas noklāj grīdu visā darba zonā. Noslīpētas paklāja malas samazina paklupšanas risku

  • Metināšanas paklāji
    Metināšanas un citos darbos, kur var veidoties dzirksteles, obligāta prasība ir, lai paklājs papildus atslogojošajam efektam būtu arī izturīgs pret karstumu un pašdziestošs

  • Paklāji darbam ar elektroniku
    Elektronika ir ļoti jutīga pret izlādi un var tikt bojāta pie 100 voltu sprieguma. Dažkārt darba laikā var veidoties dzirksteles, kas rada drošības risku vidē, kur atrodas uzliesmojošas preces un materiāli. Šeit noderēs ESD paklāji, no kuriem Statiskā elektrība tiek izkliedēta caur zemējuma kabeli.

Mitrās telpas un ģērbtuves

Mitrām telpām un ģērbtuvēm ir nepieciešami gumijas paklājiņi ar pretslīdes funkciju. Ne mazāk svarīgi ir, lai paklājiņiem būtu laba drenāža ātrai ūdens novadīšanai un lai tie būtu viegli tīrāmi. Turklāt, paklājiņiem ir jābūt mīkstiem un ērtiem stāvēšanai ar basām kājām.

Virtuves, restorāni un pārtikas rūpniecība

Strādājot ar pārtiku, ir jāievēro īpaši stingri higiēnas noteikumi, tāpēc darba paklājiem šajās vidēs jābūt viegli tīrāmiem. Tā kā grīdas bieži kļūst eļļainas un mitras, ir nepieciešama arī laba paklāja fiksācija. Darbs virtuvē bieži vien ir sasitīts ar ilgstošu stāvēšanu, kas nogurdina pēdas, kājas un muguru. Ar ergonomisku paklājiņu tiks samazināts ar pārslodzi saistīto problēmu risks.

Vīrietis strādā noliktavā
Darbinieks klāj gumijas paklāju
Daudzi aizmirst pārbaudīt un nomainīt nolietotos darba paklājiņus, un šādi ergonomiskais efekts pasliktinās.
Mišels Andersons, AJ Produkter produktu komunikācijas vadītājs
Gumijas paklājs ar zemējuma kabeli

Darba paklāju nodilums

Regulāri pārbaudi paklājus savā darba vietā – laika gaitā tie nolietojas un sāk zaudēt elastību, un pēc tam nesniedz tādu pašu atslogojošu efektu kā jauni. Arī paklāja struktūra nolietojas un pasliktinās tā pretslīdes īpašības. Augstas kvalitātes darba vietas paklājiņiem ir ļoti ilgs lietošanas laiks, taču jāatceras, ka nekas nav mūžīgs.

Jautā mums!

Mums ir liela pieredze dažādu veidu darba vietu iekārtošanā. Būsim priecīgi tev palīdzēt, ja ir nepieciešams kāds padoms vai idejas, kā padarīt darba vietu ergonomiskāku. Sazinies ar mums pa tālruni, čatu vai e-pastu, lai uzzinātu, kā mēs varam palīdzēt tev un tavam uzņēmumam!

Bieži uzdotie jautājumi

Jautā mums!

Mēs, AJ Produkti, esam šeit, lai palīdzētu tev izveidot nozarei pielāgotus interjera risinājumus. Sazinies ar mums par piemērotu produktu izvēli pārdomātas darba vides iekārtošanai.
Organizācijas tips
Sīkāka informācijaPielikums
Noklikšķinot "Sūtīt", tu apstiprini, ka esi izlasījis privātuma politiku.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Ziņosim tev par īpašiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
Nospiežot pogu "Nosūtīt", tu apstiprini, ka piekrīti privātuma politikai.