Ieguldīt ražošanas ergonomikā ir izdevīgi

Ieguldīt ražošanas ergonomikā ir izdevīgi

Ražošanas nozares uzņēmumi, kuri investē ergonomiskā darba vidē, var paļauties uz daudziem ieguvumiem. Veselīgāki darbinieki ar zemāku slodzes traumu risku ir tikai viens no tiem. Pārdomāta darba vide paaugstina gan efektivitāti, gan rentabilitāti, kas ir būtiska rūpniecības uzņēmumiem. Turklāt, ergonomiski pielāgojot darbnīcu un noliktavu, tiek uzlabota ne tikai ražošana, bet arī transportēšana.
Sievietes sarunājas, strādājot noliktavā

Ergonomika ir ilgtermiņa ieguldījums

Kad darba vieta tiek pielāgota cilvēkiem, nevis otrādi, visi jūtas daudz labāk un darba efektivitāte ievērojami palielinās. Pārdomāti ergonomiskie risinājumi nodrošina ne tikai efektīvāku ražošanu, bet arī mazāku slimības lapu skaitu, tādējādi palielinot uzņēmuma peļņu un samazinot darbinieku traumu risku.

Ja ergonomikas vajadzības netiek apmierinātas, darbs var izraisīt muskuļu un kaulu problēmas un ilgstošas sāpes. Papildus darbinieku individuālajam diskomfortam, uzņēmumi cieš arī no biežākām slimības atvaļinājumu izmaksām. Produktivitāte samazinās, ja trūkst svarīgu prasmju, un aizvietošanas nepieciešamības dēļ palielinās arī algu izmaksas, padarot darbu ievērojami dārgāku.

Tāpēc, uzlabojot noliktavas un darbnīcas interjeru, vienmēr ir svarīgi paturēt prātā ergonomikas vajadzības.

 

Daudz tiek runāts par ergonomiku, bet ne tik daudz par tās tiešo ietekmi uz biznesa rezultātiem vai par to, ko tieši varētu darīt darba vides uzlabošanai. Uzņēmuma labklājībai ir svarīga arī darba vieta, kurā darbinieki plaukst un jūtas labi.
Pēters Gunarsons, AJ Produkter industrijas kategorijas vadītājs

Izmanto vērtīgās prasmes

Visi uzņēmumu īpašnieki apzinās, ka zinoši darbinieki ir vērtīgs resurss, par kuru ir jārūpējas. Kad pieredzējuši darbinieki veic savu darbu, paaugstinās efektivitāte un uzlabojas produkcijas kvalitāte. Kompetenti ražošanas darbinieki ražošanas uzņēmumos samazina kļūdu daudzumu, kas palielina kopējos ieņēmumos.

Labi izveidota darba vieta nodrošina, ka darbinieki izvēlas palikt uzņēmumā, nevis meklēt darbu citur. Darbinieki, kuriem tiek nodrošināti vislabvēlīgākie darba apstākļi, dabiski uzlabo savu sniegumu. Tas savukārt veicina lielāku apmierinātību ar darbu un labklājību, radot sajūtu, ka tiek veikts labs darbs. Pārdomāts interjera iekārtojums padara darba dienu vieglāku un patīkamāku.

Uzņēmums, kas lielu uzmanību pievērš ergonomikai un veselības veicināšanai, palielina arī drošību, kas ir svarīga vērtība jebkurā darba vietā. Darba devējs, kuram rūp darbinieku fiziskā labklājība, ir pievilcīgs augsti kvalificētu darbinieku acīs.

Sieviete apstrādā preces
Labāka ergonomika ir ilgtermiņa ieguldījums. Nav jāizdara viss uzreiz, bet var uzlabot procesus soli pa solim. Ieguldījums labā darba vidē ir ieguldījums uzņēmuma panākumos.
Pēters Gunarsons, AJ Produkter industrijas kategorijas vadītājs

Pārslodzes traumas ir bieži sastopams arodslimību cēlonis

Visizplatītākā ar darbu saistītā veselības problēma ES ir ar pārslodzi saistītas problēmas. Eiropas Darba drošības un veselības aģentūra definē pārslodzes izraisītus traucējumus kā ķermeņa struktūru, piemēram, muskuļu, locītavu, cīpslu, saišu, nervu, skrimšļu, kaulu un lokalizētās asinsrites sistēmas traucējumus. Saskaņā ar ziņojumu "Ar darbu saistīti muskuļu un skeleta sistēmas traucējumi: izplatība, izmaksas un demogrāfija ES," vairāk nekā puse ES darbaspēka ziņo par ar slodzi saistītiem traucējumiem. Nevajadzētu par zemu novērtēt sasprindzinājuma negatīvo ietekmi.

Vienmēr laipni aicinām sazināties ar mums, lai saņemtu padomu par to, kā ergonomiski optimizēt savu darba vietu.

Veic risku novērtējumu

Pirmais solis, lai izvairītos no problēmām, ir pārbaudīt dažādus darba posmus un veikt riska novērtējumu. Pārbaudi tādus aspektus kā ilgstoša stāvēšana, ilgstoša sēdēšana, monotonas kustības un smagumu celšana. Pārskati arī apgaismojuma un trokšņa līmeni. Ļauj darbiniekiem iesaistīties, jo viņi ir sava ikdienas darba eksperti. Uzdod jautājumus, piemēram, kuri darba posmi ir saistīti ar vislielāko veselības apdraudējumu? Vai ir pietiekamas zināšanas par ergonomiskām darba metodēm?

Lai sasniegtu labākos iespējamos rezultātus, droši izmanto arodveselības un ergonomikas speciālistu palīdzību. Kad veselības apdraudējumi ir identificēti, ir laiks pielāgot darba vidi ergonomikas uzlabošanai. Ikdienas darbību maiņai var būt nepieciešami dažāda veida palīglīdzekļi.

Lasīt par celšanas ergonomiku

Sieviete pārvieto kastes ar atbilstošu pacēlāju

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Noklikšķinot pogu "Nosūtīt", apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.