Optimizē saiņošanas procesu ar ergonomisku darbstaciju

Optimizē saiņošanas procesus ar ergonomisku darbstaciju

Labi organizēta un viegli pielāgojama iepakošanas stacija padarīs saiņošanas procesus efektīvākus. Kad ir viegli veikt ikdienas uzdevumus, darbs kļūst ātrāks un patīkamāks. Izvēlies piemērotu darbagaldu un papildini to ar pareizo paklāju, krēslu un uzglabāšanas risinājumu – lasi mūsu ieteikumus patiešām kvalitatīvas darbstacijas iekārtošanai!

Ergonomiskas iepakošanas stacijas nozīme

Manuālā iepakošana ir roku darbs, un, lai to veiktu pēc iespējas efektīvāk, ir nepieciešami atbilstoši rīki un apstākļi. Pareizi iekārtota pakošanas stacija ne tikai samazina ar darbu saistītu veselības problēmu risku, bet arī palielina darba efektivitāti.

Iepakojot produktus, ķermenis ieņem uz priekšu saliektu pozu, radot papildu slodzi mugurkaulam. Ilgtermiņā tas var izraisīt hroniskas un sāpīgas veselības problēmas. Aicinām tevi rīkoties laicīgi un novērst ar darbu saistīto traumu risku, izvēloties ergonomiskas un pielāgojamas darba mēbeles.

Ergonomika - ko īsti tas nozīmē?

Izvēlies atbilstošu iepakošanas galdu

Darba vietās, kur notiek manuāla iepakošana, ir nepieciešami pārdomāti risinājumi, kas ir pielāgoti konktrētiem uzdevumiem. Vēlams izvēlēties augstumā regulējamu pakošanas galdu, īpaši ja stacijā pārmaiņus strādā vairāki cilvēki. Kad galdu var pielāgot katra individuālajam augumam, tas derēs visiem. Turklāt tas dod iespēju mainīt darba pozīciju no sēdošas uz stāvošu, radot nelielus kustību pārtraukumus, uzlabojot asinsriti un skābekļa pieplūdi muskuļiem. Slodze tiek pārnesta starp dažādām muskuļu grupām, kas samazina kopējo nogurumu darba dienas laikā.

Ņem vērā, ka darbagaldam ir jābūt pietiekami lielam, lai uz tā varētu apstrādāt un iesaiņot nepieciešamā lieluma priekšmetus. Tā kā caur iepakošanas staciju iziet liels preču daudzums, darba galdam jāiztur gan liels svars, gan arī intensīva lietošana.

Ieteikums! Galda virsmā iestrādāti rullīši ievērojami atvieglo iepakojumu pagriešanu un padara darbu saudzīgāku pret ķermeni.

Kāda ir pareizā darba pozīcija?

Atbildot uz šo jautājumu, nav iespējams nosaukt precīzus darbagalda izmērus. Faktori, kas jāņem vērā, ir darbinieka augums un darba uzdevumi.

1. attēlā parādīti Zviedrijas Darba Vides Pārvaldes ieteikumi par piemērotu darba pozīciju stāvošam darbam. Katram cilvēkam ir optimāls roku augstuma diapazons, kuru ievērojot, darbi ritēs visefektīvāk.

Zaļā krāsa - ērtākā zona aizsniegšanai
Oranžā krāsa - mazāk ērta zona aizsniegšanai
En fabrik i polen

Lai uzlabotu darba efektivitāti, biežāk izmantotie priekšmeti jānovieto visērtāk sasniedzamajā darba zonā, kā parādīta 2. attēlā. Lietas, kuras tiek lietotas retāk, bet kurām tāpat ir jābūt pa rokai, var novietot ārējā darba zonā. Šāds priekšmetu novietojums attiecas uz darbu gan sēdus, gan stāvus.

Kāds ir ergonomisks darba krēsls?

Kā jau minējām, ir veselīgi vismaz reizi stundā pārmaiņus sēdēt un stāvēt. Bet kā izvēlēties krēslu, lai sēdētu ergonomiski? Tam ir jābūt labām regulēšanas iespējām, piemēram, pielāgojamam sēdekļa augstumam un leņķim, lai gurni sēdēšanas laikā netiktu nospiesti. Ja izvēlies krēslu ar atzveltni, tai ir jāatbalsta mugurkauls pat tad, kad tu maini sēdpozīciju.

Izvēlēties krēslu ar roku balstiem vai bez tiem – tas drīzāk ir gaumes jautājums, kas ir atkarīgs arī no darba specifikas. Piemēram, ražošanas darbos ir nepieciešama iespēja brīvi pagriezties uz sāniem, un šādā gadījumā labāk derēs krēsls bez roku balstiem. Bieži vienu un to pašu darbstaciju izmanto vairāki cilvēki, un tādā gadījumā ir īpaši svarīgi, lai būtu iespējams viegli regulēt gan darbagalda, gan darba krēsla augstumu.

Lai strādājot variētu sēdpozīciju, ieteicams krēslu lietot pārmaiņus ar līdzsvara krēslu vai sedlu krēslu. Tie ir pieejami dažādos modeļos, taču visiem kopīgs ir tas, ka tie aktivizē muguras un vēdera muskuļus sēdoša darba laikā. Stāvkrēsli atvieglo pāreju no sēdus stāvokļa uz stāvošu un ir ideāli piemēroti darba situācijām, kurās bieži nākas piecelties kājās.

Vīrietis strādā noliktavā

Piemērots aprīkojums pakošanas galdam

Ar darbu saistītu traumu risks samazinās, ja ir iespēja izvairīties no neērtām darba pozīcijām, tāpēc piedāvājam plašu papildaprīkojuma klāstu. Katram uzņēmumam ir jāspēj optimizēt iepakošanas stacijas atbilstoši savām unikālajām vajadzībām. Atkarībā no uzņēmumā ražoto un pārdodamo produktu formas un izmēra, protams, būs nepieciešams atšķirīgs aprīkojums.

Izvēlies piederumus, pamatojoties uz piekoptajām darba metodēm un uzglabāšanas prasībām. Piemēram, vari izvēlēties plauktus, aizmugurējos paneļus un instrumentu dēļus, kas būs viegli pieejami tieši virs darba virsmas. Pakarinot visus instrumentus acu priekšā, ātrāk atradīsi īsto. Kraftpapīrs, kartona kastes un putu folija jānovieto tā, lai izvairītos no kaitīgām darba pozīcijām. Uzglabāšanas mēbelēm pie darba galda ir vēlams būt mobilām. Piemēram, darbnīcu ratiņi ar plauktiem ir ietilpīgi un novietojami tur, kur tie uz doto brīdi ir nepieciešami.

Ja bieži lietotie piederumi ir viegli sasniedzami, samazinās ķermeņa nepatīkamā saspringuma un pārslodzes risks. Kad darba dienas laikā pazūd tiek novērstas mazās neērtības, tad arī darbs kļūst daudz patīkamāks. Praktiskas iesaiņojuma un instrumentu uzglabāšanas metodes atrisina daudzas problēmas, kā lieku darbību veikšanu un nekārtību darba vietā. Bet ar konveijeriem un iepakošanas darbarīkiem saiņošanas darbs kļūst vēl ātrāks un vienkāršāks.


    

Vīrietis strādā noliktavā

Atslogo ķermeni saiņošanas laikā

Bieži vien ir nepieciešams iepakot dažādu veidu un izmēru preces. Lai izvairītos no liekas celšanas, paceļamie ratiņi, šķērveida pacēlājs vai rokas iekrāvējs lieliski noderēs gan preču pārvietošanai, gan to pacelšanai un fiksēšanai piemērotā augstumā. Piemēram, šķērveida paceļamie ratiņi ļauj vienkāršāk un drošāk pārvietot preces uz pakošanas galdu, taču šos pašus ratiņus var lieliski izmantot arī kā darba virsmu. Paceļamie galda ratiņi, kā arī šķērveida pacēlāji un rokas iekrāvēji ir pieejami gan ar manuālu, gan elektrisko regulāciju. Biežas lietošanas gadījumā elektriski regulējamā varianta izvēle ietaupīs laiku un ievērojami atvieglos darba procesus. Apskati mūsu celšanas aprīkojuma klāstu.

Iepakošanas darbs ir saistīts ar ilgstošu stāvēšanu un staigāšanu. Tāpēc ir svarīgi, lai ap darba galdu būtu mīksta grīdas virsma, kas mazinātu slodzi uz pēdām, kājām un muguru. Kvalitatīvam darba vietas paklājam ir jābūt augstai nodilumizturībai un labai amortizācijai. Izvēlies ergonomisku paklāju stāvošam darbam, kas ir tikpat garš vai garāks par iepakošanas galdu, un novērs potenciālās veselības problēmas, kas saistītas ar stāvošu darbu.

Skatīt ergonomiskus produktus

Veselīga darba vide

Darba dzīve sastāv no daudziem sīkumiem, kas rezultējas darbinieku kopējā apmierinātībā. Piemēroti darba apstākļi un ergonomiska vide ir faktori, kas būtiski ietekmē personāla veselību un labklājību. Pateicoties ergonomiskajam saiņošanas procesam, iepakošanas darbs var kļūt vēl drošāks un ērtāks.

Noliktavas un ražotnes darbu optimizācija

Pārmērīga fiziskā slodze ir viens no kritiskajiem faktoriem, kas negatīvi ietekmē darbinieku veselību industriālajā darba vidē. Pie regulāras pārslodzes zūd koncentrēšanās spējas un pieaug stresa radītu fizisku traumu risks. Viens no veidiem, kā novērst šīs problēmas, ir nodrošināt pēc iespējas lielāku darba vides aprīkojuma pielāgojamību un dažādību. Ilgstošs un monotons darbs ir nogurdinošs, tādēļ ir ieteicams nodrošināt arī darba uzdevumu un pienākumu regulāru rotāciju.

 

Bieži uzdotie jautājumi

Ergonomiska pakošanas stacija samazina darba traumu risku, uzlabo produktivitāti un vispārējo apmierinātību ar darbu.
Visiem nepieciešamajiem saiņošanas piederumiem un biežāk izmantotajiem instrumentiem jābūt pa rokai. Lai uzlabotu ergonomiku, ir jābūt iespējai mainīt darba pozīcijas atbilstoši individuālajām vajadzībām, piemēram, izmantojot augstumā regulējamu darba virsmu.
Paceļamās platformas ir izplatīti palīglīdzekļi rūpniecībā, kas tiek izmantoti, lai izveidotu regulējamas darba virsmas darbam, materiālu pārvadāšanai un uzglabāšanai. Tās atvieglo noteiktus darba posmus un uzlabo ergonomiku.
Lai slāpētu triecienus, kas rodas transportēšanas laikā, priekšmeti jāiesaiņo triecienu absorbējošā materiālā, piemēram, papīrā vai putuplastā. Pēc tam jāievieto iesaiņotie priekšmeti kastē. Ja nepieciešams, pievieno vairāk triecienu absorbējoša materiāla, lai nodrošinātu, ka priekšmetiem kastē nerodas iekšēji mehāniskie bojājumi.
Saiņotājs jeb fasētājs nodrošina produktu iepakošanu ar rokām rūpniecībā vai tirdzniecībā. Bieži vien tas ietver iepakojumu salikšanu, aizzīmogošanu un marķēšanu.

Jautā mums!

Mēs, AJ Produkti, esam šeit, lai palīdzētu tev izveidot nozarei pielāgotus interjera risinājumus. Sazinies ar mums par piemērotu produktu izvēli vai pārdomātas darba vides iekārtošanu.
Organizācijas tips
Sīkāka informācijaPielikums
Noklikšķinot "Sūtīt", tu apstiprini, ka esi izlasījis privātuma politiku.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Noklikšķinot pogu "Nosūtīt", apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.