Rentabilitāte kā bonuss, ja nozare iegulda ergonomikā

Rentabilitāte kā bonuss, ja nozare iegulda ergonomikā

Labi pārdomāta darba vide var būt rūpniecības uzņēmumu efektivitātes un rentabilitātes atslēga, norāda AJ Produkti Ražošanas daļas vadītājs Pēters Gunnašsons (Peter Gunnarsson).
– Ergonomikas uzlabošana atmaksājas, jo darbinieki ir motivētāki, veselīgāki un strādā labāk, viņš uzsver.

Iztēlojies: ražotnes darbinieks pielāgo sava darbgalda augstumu, lai izvairītos no muguras sāpēm, uzliek austiņas pret trokšņiem, un visbeidzot noregulē apgaismojumu atbilstoši veicamajam darbam.

Šis vienkāršais scenārijs katru dienu notiek visā Zviedrijā un atspoguļo svarīgu darba dzīves daļu: lai savu darbu varētu paveikt pēc iespējas labāk, nepieciešama ērta un ergonomiska darba vieta.

 

Pēters Gunnašsons
Paceļamā platforma
664.-€

Pēters Gunnašsons ir AJ Produkti Ražošanas daļas vadītājs, un viņš atzīst, ka daudzi nozarē to apzinās un uzskata, ka jautājums ir svarīgs pats par sevi. Tomēr tikai nedaudzi pilnībā saprot, kā darbinieku labklājība patiesībā ietekmē uzņēmuma darbības efektivitāti.

– Tiek runāts par ergonomiku, bet ne tik daudz par tās tiešo ietekmi uz uzņēmējdarbības rezultātiem, vai par to, ko varētu darīt, lai uzlabotu darba vidi. Tādu darba vietu iekārtošana, kuras patīk darbiniekiem un kur viņi jūtas labi, ir svarīga uzņēmuma labklājībai, viņš saka.

 
Kas īsti ir ergonomika?

 

Vienlaikus viņš uzsver, ka labiekārtota darba vieta var ne tikai samazināt izmaksas, bet arī veicināt ieņēmumus. Ne tikai tāpēc, ka tas atvieglo darbu un samazina kļūdu risku:

– Ja var noturēt darbā apmierinātus un pieredzējušus darbiniekus, var panākt augstāku efektivitāti. Kļūst vieglāk piegādāt kvalitatīvus produktus, turklāt samazinās brāķa apjoms ražošanā.

 

Kā norāda Zviedrijas Rūpniecības organizācija “Industriarbetsgivarna”, paredzams, ka pāreja uz zaļo enerģiju tuvākajos gados radīs papildu 50 000 industrijas darbavietu. Tas nozīmē, ka arvien vairāk cilvēku skars tas, kā tiek veidotas viņu darba vietas.

 

Piemēram, uzņēmumam, kurā tiek izmantoti ratiņi un plauktu sistēmas, savas telpas un aprīkojums jāsakārto tā, lai atvieglotu darbu un mazinātu sastrēgumus. Rūpīga telpas plānošana vienlaikus var arī samazināt nostaigājamos attālumus un palielināt efektivitāti.

– Labāka ergonomika ir ilgtermiņa apņemšanās, viss nav jāizdara uzreiz, bet gan jāveic uzlabojumi soli pa solim. Investīcijas labā darba vidē ir ieguldījums uzņēmuma panākumos, norāda Pēters Gunnašsons.

 

Trīs padomi labākas ergonomikas nodrošināšanai

1. Lūdz speciālista padomu un iesaisti darbiniekus
Nolīgsti korporatīvos veselības speciālistus, lai nodrošinātu skatu no malas uz savu darbavietu. Viņi var identificēt problēmas un piedāvāt risinājumus, kurus, iespējams, pats neredzēsi. Un neaizmirsti lūgt savu darbinieku palīdzību, lai vislabāk izprastu viņu ikdienu.

3. ...Bet neaizmirsti skatīties plašāk
Atceries, ka ergonomika ir kas vairāk, nekā tikai atsevišķi produkti. Velti laiku, lai saprastu, kā var mijiedarboties visa darba vide, tostarp telpu iekārtojums, lai veidotu gan veselīgu, gan produktīvu darbavietu.

Jautā mums!

Mēs, AJ Produkti, esam šeit, lai palīdzētu Tev izveidot nozarei pielāgotus interjera risinājumus. Sazinies ar mums par piemērotu produktu izvēli vai pārdomātas darba vides iekārtošanu.
Organizācijas tips
Sīkāka informācijaPielikums
Noklikšķinot "Sūtīt", Tu apstiprini, ka esi izlasījis privātuma politiku.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.